A A A K K K
для людей з порушеннями зору

Авторський Олександра Антоновича Захаренка ліцей

Набутівської сільської ради
Черкаської області

Реєстрація НМТ.

Дата: 14.03.2024 09:45
Кількість переглядів: 10

Звертаю увагу на особливості організації та проведення національного мультипредметного тесту в області в 2024 році

Умови складаються так, що третій рік поспіль ми готуємося до проведення НМТ з використанням технологій тестування у комп’ютерному форматі.

У 2024 році в Черкаській області повну загальну середню освіту здобувають 7150 випускників. Для проходження національного мультипредметного тесту з метою вступу до закладів вищої освіти також реєструються випускники закладів фахової передвищої освіти та студенти закладів професійно-технічної освіти (приблизно 1000 студентів та 1000 випускників минулих років). Очікуємо майже 9000 учасників (у минулому році зареєструвалося 9014осіб).

Наказом Міністерства освіти України від 29.12.2023 № 1581 «Деякі питання проведення у 2024 році НМТ» затверджено:

- термін проведення НМТ з 14 травня до 19 липня;

- проходження НМТ з чотирьох навчальних предметів (українська мова, математика, історія України – обов’язкові, українська література, іноземні мови, біологія, географія, фізика, хімія – на вибір);

- сертифікаційна робота відбуватиметься в один день у два етапи:

1-й етап (2 год; українська мова і математика)

2-й етап (2 год; історія України і предмет за вибором вступника)

- перерва між етапами - 20 хв

Який порядок проведення НМТ?

Він затверджений наказом МОН України від 21.12.2023 № 1547 «Про затвердження порядку проведення НМТ».

Тимчасові екзаменаційні центри заплановано створити в 14 населених пунктах Черкаської області. Це заклади освіти, у яких аудиторії обладнано комп’ютерною технікою, а апаратне та програмне забезпечення відповідає вимогам Українського ЦОЯО. В усіх тимчасових екзаменаційних центрах (до 50 об’єктів, у минулому році - 24) наявні укриття, учасники випробувань матимуть змогу переміщуватися в разі оголошення повітряної тривоги.

Відповідно до Календарного плану організації та проведення у 2024 році національного мультипредметного тесту (наказ МОН України від 22.02.2024 №222)

- реєстрація на НМТ – розпочинається сьогодні, 14 березня – і продовжуватиметься до 11 квітня

- внесення змін до реєстраційних даних – до 15 квітня

- основні сесії НМТ – 14 травня – 25 червня

- додаткові сесії – 11-19 липня

Український центр оцінювання якості освіти проводить реєстрацію в безпаперовій формі.

За допомогою спеціального сервісу вступникам треба самостійно створити персональний кабінет (зазначити особисті дані: реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП), прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дату народження, дані документа, що посвідчує особу) та виконати в ньому такі дії:

Зазначити реєстраційні дані (контактну інформацію, категорію «випускник поточного року» або «випускник минулих років», указати на потребу створення особливих (спеціальних) умов, вибрати із запропонованих переліків навчальний предмет на вибір і населений пункт в Україні або за кордоном, де він / вона планує проходити НМТ, а також мову складання предметів сертифікаційної роботи.

Завантажити сканкопії та/або фотокопії реєстраційних документів.

Надіслати внесену інформацію та копії документів на оброблення до регіонального центру оцінювання якості освіти, натиснувши відповідну кнопку в сервісі.

Більше деталей про процедуру реєстрації — на сайті УЦОЯО.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень